three words, eight letters

2013-10-29 ♥ 22:46:48



De senaste dagarna har jag fyllt med lycka. Långa turer i skogen på bästa Beauty Express, mys med mina underbara vänner, styrketräning, massa sömn och GG-maraton. Ja, jag ser om serien hehe. Men den är ju så fin. Som livet i övrigt. Åh, jag är så glad just nu.

but my heart told my head, this time no

2013-10-23 ♥ 22:29:57


Lyssnar för en gångs skull på mitt hjärta. Både kroppen och huvudet säger emot, har väl egentligen gjort det i över ett år. Jag har hört det hela tiden, men det är först nu jag faktiskt lyssnar. Varje "nej" är ett framsteg. Och fastän det är med skräckblandad förtjusning, så är det mest lättnad jag känner.

everything that kills me makes me feel alive

2013-10-21 ♥ 23:44:27


Så länge vi känner vet vi att vi är vid liv.

no more counting dollars, we'll be counting stars

2013-10-21 ♥ 16:30:31


Ny vecka, nya möjligheter. Eller något i den stilen. Sitter och försöker få lite vettigt gjort (om stenkunskap och andragradsekvationer klassas som vettigt kan diskuteras), har både matteprov och geografiprov i veckan och dessutom en del annat som ska bli klart. Men sen är det ju lov, så vafan.

På bilden kan ni skåda dagens mellanmål, vaniljkvarg med "päronpaj". Helt klart mitt nya beroende. "Recept" finns nåt inlägg ner om ni också känner för en liten foodgasm.

the lost weekend

2013-10-20 ♥ 22:40:07

Att vakna söndag förmiddag och inse att man har spenderat hela helgen i dimman är okej ibland. Jag har haft så himla roligt de här dagarna och varit omgiven av nära och kära hela tiden, ni gör mig så lycklig. 

Skulle kunna berätta in i minsta detalj vad den här helgen har innehållit, men då skulle det här inlägget bli alldeles för långt. Låter bilderna tala istället, för en bild säger mer än tusen ord.








när man äntligen kan se alla mekanismerna där bakom

2013-10-17 ♥ 20:39:20
Den där känslan. Känslan när man äntligen förstår något som först verkade helt obegripligt. Det är längtan efter den känslan som håller mig motiverad när jag pluggar.

Har fått uppleva den känslan ett flertal gånger idag så nu känner jag mig både nöjd och redo inför morgondagens prov. Nu ska jag äta lite kvällsfika innan jag går och lägger mig, vad det blir har jag inte bestämt mig för ännu. Har inte haft någon större aptit idag men som dom säger, äta bör man annars dör man. Ses i köket.

inget paradis, ingen vacker värld

2013-10-17 ♥ 13:53:39



Kände mig yr och illamående när jag vaknade i morse så jag bestämde mig för att stanna i sängen idag. Ett bra beslut, för när jag vaknade igen några timmar senare mådde jag mycket bättre.

Började min morgon med brunch framför Gossip Girl. Fick lite höstkänslor (lagom till att snön kom haha) så idag kryddades kvargen med vanilj och toppades med stekt "äppelpaj" (havregryn, kokosflingor, valnötter, kokosolja, honung, kanel och äpple) och rostade kokoschips och serverades med chaidryck. Sååå gott.

Resten av dagen spenderas till att nöta in biologiprovet. Är lite nervös bara för att det är så mycket att komma ihåg, men det ska nog gå bra ändå.

once upon a time somebody ran

2013-10-16 ♥ 16:05:18


I skrivande stund smuttar jag på lite örtte, käkar proteinbröd med massa gott på samt studerar urinbildning hos människan. Apropå urin så är det exakt den färgen mitt te har antagit. Mysigt.

Idag har jag haft en relativt slapp skoldag. Stinis har återvänt från la belle France så nu är det inte lika tomt i klassrummet längre. 

a constant reminder of where i can find her light that might give up the way

2013-10-15 ♥ 22:37:57


Helt plötsligt kändes livet lite lättare. Efter skolan tog jag mig en runda i stadens bibliotek. Gick därifrån tomhänt, men fylld av inspiration.

Väl hemma var jag alldeles för hyper för att sätta mig ner och plugga, så jag begav mig till gymmet och körde första benpasset på tre veckor. Jag kravlade därifrån illamående och knäsvag. Mina knän är verkligen helt jäkla totalpaj, och det gör mig så himla arg, ledsen och besviken. 

Nu haltar jag omkring här hemma och försöker få någonting vettigt gjort. Det går väl sådär. Ska ta en lugn stund och försöka samla positiv energi. Det görs bäst med huvudet nerborrat i kudden och bra musik på högsta volym.

sky is womb and she's the moon

2013-10-14 ♥ 23:10:12


Efter en relativt lugn helg fylld av glädje är den här igen. Vardagsstressen. Jag vill så himla mycket, men "måstena" tar upp alldeles för stor plats. 

Kanske prioriterar jag fel. Skola och utbildning har alltid varit prio ett för mig, det måste fungera. Men jag då? Hur fungerar jag egentligen?

Så mycket funderingar. Kanske är därför jag har sådana enorma insomningssvårigheter. För att jag tänker för mycket. Ikväll får Justin Vernon sjunga mig till sömns. Fina, fina Bon Iver.

everything that happens is from now on

2013-10-11 ♥ 15:54:23


Efter en sen kväll var det skönt med lite sovmorgon. Lite för skönt visst, för jag hade cirka 5 minuter på mig att klä på mig och se till att jag såg någorlunda anständig ut (om jag lyckades kan diskuteras) innan det var dags att löpa järnet till bussen. Panikartat för en stresskadad själ som jag.

Note to self: Platåskor är inte optimalt för ruscher i slutspurts-anda (läs: lär dig komma i tid för helvete).

Dagens enda lektion var naturkunskap, dags att börja nöta in människokroppen till provet nästa fredag. Tänkte faktiskt plugga den här gången, hör och häpna.

Är fortfarande trött så nu tar jag en powernap, för ikväll kommer Erik och Olle ner från Umeå så jag behöver all energi jag kan få!

oh this town kills you when you're young

2013-10-11 ♥ 00:14:00

Överraskade min kära mor med ett nystädat hus när hon kom hem från jobbet. Det resulterade i att vi både hann med övningskörning och ett biobesök ikväll. Vi såg Livet Deluxe (Snabba Cash 3), som likt sina föregångare spårade totalt från bokens handling. Men filmen var bra och vi hade trevligt så det spelade inte så stor roll.
 
Den väckte faktiskt en del tankar i mitt huvud så det är vad jag gör just nu. Tänker alltså. Alldeles för mycket. Som vanligt då vill säga.

new in

2013-10-10 ♥ 19:01:17



Så har äntligen mitt pris i tävlingen hittat hem. Riktigt fina är de, och som grädden på moset får jag dessutom i ett par sulor så att mina knän blir lite gladare.

Koftan är halvt en gåva från päronen mina som tack för att jag slavar här hemma. En värmande vän under vinterhalvåret. Kan frusna lilla jag behöva!

i din värld av mörker syns dina brister, mina fel

2013-10-10 ♥ 00:05:00


Ikväll har det bakats raw chokladbollar här hemma. Kylen har gapat tom på dem alldeles för länge. Så jäkla goda, slår "riktiga" chokladbollar med hästlängder. Foodgasm på riktigt alltså.
 
Ett plus i kanten är att de är nyttiga också, bara bra grejor i. Kan inte bestämma mig för om jag tycker att de är godast rullade i kakao eller i kokos, så en av varje slank ner till kvällsfikat. Men så är det ju trots allt lillördag också.

och du ska ta mig härifrån, nu när det blåser på månen

2013-10-07 ♥ 23:05:29


Idag har jag haft en allmänt skön dag. Tog tag i lite matteplugg under min sovmorgon och sen flöt skoldagen på rätt snabbt. Fick tillbaka ett av proven jag knappt pluggade till förra veckan. A. Ja, jag la av ett lite chockat irl-garv där alltså. Tackar de övre makterna för min inlärningsförmåga.

Efter skolan avverkade jag veckans roligaste pass, biceps/triceps. Endorfinerna jag får från träningen är det som håller mig uppe under dessa mörka månader. 

Nu ikväll har jag vandrat längs Östersunds gator med Jolinen min, bara andats lite frisk luft och pratat om allt möjligt. Ventilerat hjärnan. Tack för att du finns min kära. En kopp chai på det och jag är redo för drömmarnas land.

a little party never killed nobody

2013-10-05 ♥ 16:34:48


Mitt fredagsmys avancerade till den bästa utekvällen på länge. Blev upphämtad med partybuss av Josefine med flera och då bar det av på festturné genom staden. 

Kvällen var fylld av sammanträffanden och riktigt sköna människor. Vid fyratiden lockade sängen så jag och Josse började vandra hemåt i kylan. Lyckligtvis stannade en vänlig själ till och gav oss lift ända fram till dörren, fast han egentligen skulle åt ett helt annat håll. Ännu finns det hopp för mänskligheten.

Idag mår jag som jag förtjänar, men det var det värt. Hundratio procent.

vi drömmer nog alltid om saker vi glömt

2013-10-03 ♥ 22:36:46


Idag är en bra dag. Veckans tredje och sista prov är avklarat och i övrigt har jag bara haft slappa lektioner.

Efter skolan gick jag, Anna-Stina och Samanta till käraste Pause för att belöna oss efter veckans slit, fira att proven är avklarade samt ta farväl av Anna-Stina som åker till Frankrike i tolv dagar. Jag är inte avundsjuk, inte alls.

När vi satt och fikade fick jag reda på att mitt bidrag i tävlingen (se förra inlägget) har kammat hem ett par valfria skor från Vagabond. Jag som aldrig vinner något blev så klart överlycklig.

Nu ikväll har jag slängt ihop en proteincheesecake, för imorgon blir det fredagsmys för hela slanten. Åh vad livet är fint ibland.

keep the earth below my feet

2013-10-02 ♥ 21:04:44


Två dagars plugg (pluggförsök kanske jag borde kalla det) och två misslyckade prov senare är jag rätt less alltså. Vill ha helg nununu. 

Ovan kan ni skåda mitt bidrag till Vagabonds fototävling. Dammade av kameran och knäppte lite bilder iförd mina kära platåisar, de där skorna alltså. Love them.



RSS 2.0